Tuesday, 30 August 2016

7 Punca Susu Ibu Berkurangan, Kesiannya Kat Anak


Sebenarnya, pengeluaran susu badan ini mengikut keperluan si anak. Tapi, kadang tu demands anak melebihi pengeluaran susu ibunya. Apabila si ibu mula bekerja, anak di hantar ke rumah pengasuh, ada masa inilah pengeluaran susu ibu mula berkurangan, dan permintaan anak mula meningkat dengan banyaknya.

Betul ke macam tu? Saya ceritakan 10 sebab mengapa ianya terjadi.

10 sebab susu badan mula kurang


#1 Kekerapan Mengepam


Biasanya, pada mulanya ibu mengepam di pejabat sehari boleh pam dalam 3-4 kali tapi bila ibu mula sibuk, ibu kurangkan sesi mengepam dari 2-3 kali sahaja. Atau, kadang-kadang terlampau sibuk, ibu langsung tak sempat nak pam.

Bila kekerapan mengepam itu kurang atau ibu langsung tak pam seharian, susu ibu akan hantar signal yang susu sudah cukup sebanyak itu hari ini. Apabila situasi begini di lakukan secara berulang-ulang, susu akan mula berkurangan.

Cadangan saya: jika anda terlampau sibuk, invest sikit duit untuk beli pam yang handfree, dan double pam. Sambil ibu buat kerja, ibu boleh mengepam dalam masa yang sama. Jika pejabat ibu berada di kalangan lelaki, bolehlah cover dengan nursing cover.


Nursing cover


#2 Cara Pengasuh Memberi Bayi Susu

Cara 1 ialah cara supply vs demand. Paham tak cara di atas? Bila hantar bayi kerumah pengasuh, tiba-tiba susu kita jadi tak cukup kan? Macam tak logik langsung! Siap pengasuh suruh balik dan hantar susu sebab tak cukup.

Mungkin jugak sebab bila anak menangis jer, pengasuh cepat-cepat bagi susu. Sebab baby kan, biasalah bila menangis jer, nak isap puting. Jadi baby pun redho jela minum susu.

Tu lah sebabnya, ibu pam susu dapat 20oz je tapi anak demands sampai 30 oz. Dah bila baby menangis saja, bagi susukan. 

Tapi ada jugak pengasuh yang panaskan siap-siap susu sampai penuh sebotol, bila tak habis, terus buang. Rugilah...

Saya cadangkan: ajarlah pengasuh bagi susu kat anak. banyak mana nak bagi. contohnya bagi 2 oz setiap kali pam. ajar dari awal. setiap 2 jam 2 oz.  Jadi tak lah membazir dan ibu mengalami kurang susu.


#3 Cara Ibu Simpan Susu Perahan

Ibu ingat anaknya minum susu dekat rumah pengasuh sebanyak 10 oz. Jadi ibu simpan lah dalam 1 botol tu 5 oz. Padahal, si anak minum 2 oz setiap kali minum. Sepatutnya jika anak minum 10 oz di rumah pengasuh, si ibu perlulah simpan siap-siap 2 oz setiap botol. Dan menghantar sebabnyak 5 botol kerumah pengasuh.

Bukannya minum 10 oz, tapi hantar 2 botol begitu. kalau simpan sebotol 5 oz, mungkin dah sesi kedua menyusu.

saya cadangkan: ibu simpan siap-siap susu ikut keperluan anak. anak minum 2 oz per sesi. jadi sebotol simpan siap-siap 2 oz.


#4  Pam Susu Rosak

Kadang-kadang pam yang kita guna setiap hari dah tak berkesan. Yelah kalau ada part pam tu rosak contohnya valve rosak, mungkin bila pam, susu tak habis keluar dan tak dapat membantu untuk kosongkan payudara.

saya cadangkan selepas pam, marmet dulu. habiskan sampai ke titisan yang terakhir, barulah production susu dapat hasilkan susu baru

#5 Stress

Bila banyak kerja atau bayi makin lasak, ibu mungkin akan mengalami stress. Stress jugak boleh mengurangkan susu. Ini kerana, ibu asyik melayan stress sampaikan tak layan langsung hormon penyusuan. 

saya cadangkan: sebelum pam, bertenang dan tarik nafas dahulu. tengok gambar bayi dan belek-belek benda yang menggembirakan. Insyaallah...


#6 Mengandung

Mengandung yess boleh mengurangkan susu. Ini di sebabkan oleh hormon estrogen dan progesteron meningkat menyebabkan prolaktin tertekan

#7 Perubahan bayi 

Bila bayi mengalami growth spurts memang kita susah nak jangka perangainya. Tabiat menyusu dia pun akan berubah. Kadang tu tak nak menyusu. Atau kadang tu bayi akan menjadi semakin demanding.

Saya cadangkan: ibu tambah sesi pam, atau jika anak tak nak menyusu tiba-tiba ibu pam ikut demands bayi seperti sebelumnya.



Bila susu ibu kurang, janganlah risau melampau. Banyak cara lagi boleh meningkatkan balik pengeluran susu.

 Cara banyakkan susu ibu


Saya cadangkan ibu mengambil dan mengamalkan:

Set Menyusu Shaklee 

Set menyusu shaklee ini ada ESP, Alfalfa, Ostematrix, Vitamin C, B- complex dan Vitalea.

Dan kalau boleh tambahlah jugak OMEGA GUARD   *_*






Sejak mengamalkan Set menyusu shaklee...


- badan sentiasa bertenaga
- kurang stress
- susu bertambah banyak
- kulit gebu dan cerah serta sekata
- susu ibu pekat
- alegi hilang
- jerawat tiada
- parut bersalin hilang
 - luka bersalin sembuh dengan cepat
- kuatkan balik dan kecutkan rahim dengan cepat
- lingkarang hitam hilang
- stretch marks hilang


oh.. semoga bermanfaat kepada semua ibu   *_*


Untuk dapatkan Set Menyusu Shaklee hubungi saya ye :-)


Pengedar Shaklee Anda,

Haniza
0135131481
ID: 1065866





Amalkan Setiap Malam, Banyaknya Manfaat


OSTEMATRIX SHAKLEE


alhamdulillah... sejak consume OSTEMATRIX :-)

Kelebihan Ostematrix:


- Sakit belakang hilang bila bangun dari tido
- gigi dah tak sakit
- senggugut dah tak de :-)
- migrain dan sakit kepala hilang lepas makan OSTE
- Dah tak sembelit :-) lawas setiap pagi
- dah tak yah minum susu :-) tak suka susu
- susu banyak walaupun anak dah 2 tahun lebih
- sakit otot hilang
- kaki tak kebas walau duduk lama
- masa mengandung sakit pinggang kurang
- tidur lena setiap malam
- masa menyusu dah tak sakit pinggang
- masa berpantang badan sentiasa segar
- mood sentiasa happy


siapa yang perlukan OSTEMATRIX?


- ibu menyusu
- ibu hamil
- ibu berpantang
- lelaki dan wanita yang ada masalah sakit belakang
- lelaki dan wanita yang cedera selepas bersukan
- lelaki dan wanita yang sakit lutut
- lelaki dan wanita yang mengalami kecederaan otot
- ibu menyusu yang nak banyakkan susu
- ibu menyusu yang selalu keletihan selepas menyusukan anak
- ibu menyusu yang selalu sakit pinggang
-ibu menyusu yang tak minum susu
- ibu hamil yang tak boleh minum susu kerana alahan
- ibu hamil yang sakit dan lenguh pinggang semasa mengandung
- ibu hamil yang masih menyusukan anak
- ibu hamil yang sakit gigi dan tulang
- lelaki dan wanita yang buat kerja berat setiap hari
- lelaki dan wanita yang tak suka minum susu
- lelaki dan wanita yang susah tidur
- lelaki dan wanita yang stress
- lelaki dan wanita yang selalu kebas kaki
- lelaki dan wanita warga emas
- atlit
- lelaki dan wanita yang ada masalah dengan penghadaman
- lelaki dan wanita yang mengalami sembelit
- wanita yang senggugut setiap bulan
- lelaki dan wanita yang cedera semasa kemalangan



Promosi Shaklee Ogos 2016


BELI 6 PERCUMA 1 BOTOL
BELI 2 DISKAUN 5%
BELI SEBOTOL RM61.00


Ostemarix ni selalunya ada dalam beberapa Set Shaklee


- SET MENYUSU- SET BERPANTANG- SET HAMIL- SET TENAGA- SET SLIP DISC- SET SAKIT OTOT- SET SAKIT SENDI
- SET SEMBELIT
- SET KEMALANGAN
- SET SAKIT BELAKANG
- SET BUASIR





anda mengalami masalah seperti di atas? jangan segan silu untuk hubungi saya :-)

Pengedar Shaklee Anda,

Haniza Hani
0135131481

#tsunamishaklee


semoga bermanfaat.

Sunday, 28 August 2016

2 Cara Nikmati Cinch Tea Yang Sangat Menyelerakan



Saya suka sangat pada kopi. Teh saya tak berapa sangat, nak-nak teh ais. Teh o ais boleh lagi.

Semarang sejak saya suka sangat minun Cinch Tea, saya suka buat dalam 2 cara.

Cara minim cinch tea


1) Sejuk

Masukkan air sejuk, dan masukkan cinch tea kemudian masukkan ais.. Perah sikit limau nipis. Kalau ada madu masukkan sikit.. Perghhh....

Tak pandang tempat lain dah masa minum.. Luv it!







2) Panas

Masukkan air panas. Kemudian masukkan halia.. Perghhh kalau perut berangin atau tengah kembung, minum lah.

Lepas minum pi dok dalam bilik siap-siap. Sebab lepas minum ni nanti aroma kentut pon keluar. Ha..bay sorang-sorang tak yah ajak orang.


Best kan? Semoga bermanfaat untuk anda semua

Untuk dapatkan Cinch Tea hubungi saya.

Pengedar Shaklee Anda,
Haniza
0135131481


Friday, 26 August 2016

5 Tips Kuruskan Badan Dengan Cepat

Hari ni saya nak kongsikan dengan anda semua tips untuk kuruskan badan.



Tips kuruskan badan


1) Minum air kosong

Minum air kosong dengan banyak sebanyak yang boleh. Lebih 3 liter lah minum. Bila minum air banyan kita akan rasa kenyang, bertenaga dan kurang rasa lapar. 

Bila lapar terus minum air. Air tu kena sentiasa ada bersama kita. 
Tapi kalau rasa lapar lagi makan buah-buahan. Tapi kalau rasa lapar lagi tu hanyalah trick badan kita. Jangan terpedaya.

2) Ambik hidangan yang kecil

Kalau makan nasi, nasi suku je atau sebesar penumbuk kita. Dalam pinggan mesti ada sayur dan protein.

3) Sebelum makan

Sebelum makan hidangan kita minum dulu air kosong 500ml. Bila kita minum banyak air sebelum makan kita akan rasa cepat kenyang

Sebelum makan hidangan berat makan buah dulu.

Makan buah ni untuk melawaskan perut kita. Lagipun memang sunat makan buah sebelum makan.

4) Bersenam

Petang-petang bersenam lah bersama keluarga. Atau keluarkan peluh dengan buat kerja Rumah.

Senaman yang boleh dilakukan seperti berbasikal,berjalan laju, zumba atau menari.


Cara kuruskan badan dengan Shaklee


5) Lepas makan, telan pulak vitamin Shaklee. Lagi mudah nak mudah turunkan berat badan.

Vitamin Shaklee yang saya syorkan ialah ESP Shaklee, Omega Guard, Alfalfa, Ostematrix, Herbalax dan Lecithin.

Superb!Lepas makan vitamin Shaklee rasa badan jadi sedap, bertenaga dan dan kuruskan badan.

Semoga entry kali ini memberi manfaat kepada semua.

Untuk dapatkan vitamin Shaklee hubungi saya

Pengedar Shaklee Anda
Haniza
0135131481
ID: 1065866

Thursday, 25 August 2016

Asma Kronik Suami Sembuh, Bye-Bye Inhaler






Isteri mana yang tak risau bila sejak berkahwin, asma suaminya semakin hari semakin teruk. Mestilah sedih tengok suami kena ulang alik pergi hospital lepastu pulak inhaler kena bawak ke mana-mana.

Kisah seorang isteri ni bolehlah korang tonton kat video ni ye.




Lelaki... mana nak sangat makan ubat dan supplement sebab suami saya pun macam tu. Jenuh paksa baru nak makan. Tapi bila dorang dah makan supplement Shaklee dan rasa keberkesanannya memang diorang takkan tinggal.

Apa itu penyakit asma / asthma?


Penyakit asthma atau biasanya kita panggil lelah atau semput adalah merupakan enyakit neurologi. Hal ini adalah kerana apabila pesakit diserang asma, keradangan dan spasma dalam selaput dinding laluan udara menyebabkan lalua bronkial di dalam paru-paru menjadi sempit. Semasa asma menyerang, pesakit asma akan mengalami pernafasan bersiul (wheezing), sesak nafas dan sukar bersenam.

Penyebab terjadinya asma?

- Terhidu habuk atau sawang di rumah ketika membersih.
- Debunga
- Spora
- Binatang peliharaan jenis berbulu terutamanya kucing
- udara terlampau sejuk
- alah pada makanan
- pembawakan budak sehingga melahirkan
- bersenam terlalu teruk sampai tak cukup pernafasan
- tertekan atau tekanan emosi
- jangkitan pada sistem pernafasan
- aspirin atau ubat-ubatan


Siapa yang berisiko mendapat asma?

Penyakit asma ni boleh menyerang siapa sahaja. Tak kiralah bayi, kanak-kanak, lelaki, perempuan, warga emas. Dan penyakit ini tak kira usia. Adik saya semasa kecil dapat asma, selalu kena warded dan tak boleh lasak sikit. Tapi semasa kecil sahaja, bila sudah dewasa dia sembuh. Abang saya, dari kecil sampai anak 5 masih lagi ada masalah asma. Kakak ipar saya mendapat penyakit asma semasa hamilkan anak no 2 sampai sekarang.

Memang tak kira sesiapa. Penyakit ini mesti di cegah sebelum menjadi lebih teruk kerana ia akan menyerang tak kira masa.


Cadangan Supplement Untuk Pesakit Asma

Set Asthma Shaklee


VIVIX SHAKLEE

Kandungan dalam vivix ialah:

  • Anggur muskat, elderberry, lobak ungu dan polygonum cuspidatum



Hari ini saya nak cerita kan salah satu ramuan yang terdapat dalam vivix iaitu ELDERBERRY






Kandungan terpenting dalam elderberry ialah flavonoidsnya yang sangat penting sebagai antioksidan yang sangat kuat. Antioksidan ini sangat diperlukan tubuh untuk menguatkan sistem imun dan melawan jangkitan-jangkitan virus dan bakteria.

Elderberry sangat kaya dengan vitamin A, B, C dan pelbagai lagi. Elderberry sangat bermanfaat kerana dapat mengurangkan simptom influenza, menguatkan sistem imun, meredakan asthma/asma, merendahkan tahap kolestrol, diabetes, meningkatkan kesihatan mata dan melindungi daripada serangan jantung dan strok.

European Elderberry memang terbaik untuk merawat penyakit asma. Ia adalah antioksidan yang sangat kuat dan terbaik untuk meningkatkan sistem imun badan untuk melawan virus. Pesakit asma sangatlah penting menghindar diri dari melawan kuman, virus dan meningkatkan sistem imun. Bila virus menyerang dan di jangkiti kuman pada paru-paru, lebih mudahlah mendapat asma.

Elderberry juga dapat mengurangkan penghasilan mukus atau lendir di bahagian salur pernafasan dan mengurangkan radang di bahagian tersebut.



2. OMEGA GUARD / MINYAK IKAN SHAKLEE

Testimoni Omega Guard Untuk Masalah Asthma



  • Omega Guard sangat digalakkan diambil oleh mereka yang menghidap asma kerana omega guard boleh mengurangkan masalah keradangan yang disebabkan pengeluaran "histamine" dari badan yang memberi syarat untuk sistem imun bertindak dengan bahan asing yang disangkakan sebagai musuh.







Semoga perkongsian kali ini meberi manfaat kepada anda semua yang sedang tercari-cari cara nak merawat asma tanpa steroid.

Insyaallah... Shaklee menjanjikan produknya 100% selamat dan berkesan.



Untuk dapatkan Vivix Shaklee dan Omega Guard bolehlah hubungi saya.


Pengedar Shaklee Anda,
Haniza
0135131481
ID: 1065866









Wednesday, 24 August 2016

Atasi Sembelit Dengan Ostematrix Shaklee


Ingat lagi ketika saya berpantang anak pertama. Saya takut nak membuang sampai kena sembelit. Takut jahitan saya tertetas. Maklumlah, tak berapa pandai sangat masa anak pertama. Memang mengerikan!



Bayangkan saya ambik masa yang lama semasa berada dalam tandas dan cara nak membuang sangat menggelikan.

Bersimpuh semasa nak membuang. Manalah saya pandai.

Makan ubat hospital? Saya tak ambik apa-apa ubat hospital semasa anak pertama sebab takut ada effect apa-apa kat anak saya. Sebab anak saya kan menyusu badan.

Alhamdulillah syukur, semasa berpantang anak pertama, saya beli siap-siap set berpantang shaklee. Anak kedua juga kena jahit. Tak ingat berapa jahitan. Tapi yang saya ingat, hari pertama saya dah membuang. Membuang dengan selamat tanpa risau jahitan tertetas.

Dalam Set Berpantang tu ada OSTEMATRIX, ZINK dan ALFALFA.

Tak risau sangat sembelit dah sebab OSTEMATRIX sangat-sangat membantu saya melembutkan najis , tak risau sangat pasal luka bersalin dan jahitan sebab ZINK COMPLEX menyembuhkan luka dan mencantumkan balik luka kita. Dah tak risau susah nak membuang sebab adanya ALFALFA semuanya lancar!

Bonus untuk ibu berpantang, OSTEMATRIX dan ALFALFA memang MILKBOOSTER. Membanyakkan susu badan! Jadi jangan risau bila susu tak keluar. Sebab bila makan keduanya susu memang banyak!


Bukan saya seorang sahaja mengalaminya sebab orang dalam video ni pun alami benda yang sama.




Siapa boleh ambil set sembelit?

- Set sembelit boleh di ambil oleh semua golongaan iaitu, lelaki, wanita, dan warga emas.


Hubungi saya untuk dapatkan Set Sembelit.



Pengedar Shaklee Anda,

Haniza,
0135131481



Tuesday, 23 August 2016

Lelaki Ini Berhenti Merokok Dengan Cepat Dan Untuk Selamanya







Testimoni Berhenti Merokok



Dah baca testimoni di atas? Apa pendapat anda? Merokok memang mudah kan.. tak payah belajar, yang susah sangatnya macam mana nak bagi hilang ketagih dan nak berhenti terus. Bukan senang nak berhenti. Percubaan demi percubaan dibuat.

Rugi sangat merokok. Habis duit dan kesihatan pun habis terjejas,


Vivix terbukti betul-betul berkesan untuk berhentikan ketagihan dan akhirnya berhenti! 100% terbaik dan selamat. Selain dapat berhenti merokok, dapat jugak bonus sihat seluruh badan. 


Saya nak berkongsi video pemilik testimoni di atas. Pengakuan darinya...









Apa tunggu lagi? Jom berhenti merokok dan alamilah nikmat kehidupan yang sebenar.


Harga sebotol vivix shaklee RM475.00


Semalam, semasa kami sekeluarga dinner, suami bagitahu, yang harga rokok DUNHILL RM17.00 betul ke? Suami cakap sehari bukannya merokok sebatang, tapi 2 3 batang. Kalau orang yang memang perokok tegar boleh habis sekotak rokok. Dasyat! Terlopong bila dengar suami bercerita.


Rasanya berhenti merokok lebih baik dari merokok seumur hidup.

Merokok merbahayakan kesihatan


Jangan fikir panjang sangat kalau nak berhenti. Lebih baik mula berhenti sekarang dari tunggu lama-lama.


Hubungi saya untuk dapatkan VIVIX SHAKLEE.

Pengedar Shaklee Anda,

Haniza
0135131481
ID: 1065866