Saturday, 24 September 2016

Stop Minum ESP, Tak Sedap!!!


Best sangat ke minum ESP ni?

Pada mulanya saya tertanya-tanya, kenapa semua orang Malaysia begitu gilakan ESP Shaklee... dalam dok baca dorang update status kat fb pasal esp ni, saya pon pergi beli setin.

wekkk tak sedap langsung!!! rasanya tak sedap... baik beli soya kat pasar tu. manis sikit.

Ya.. kan saya dah cakap, ESP ni rasanya pure soya. tak ada langsung campurang gula ka apa ka... kalau nak rasa manis boleh pegi beli kat pasar malam. rasa pun manis.

Tapi, berbeza tau soya ESP ni.  ni tengok testimoni yang best ni. mesti korang pelik ishkkk betul ke ni???



cantikkan??? kalau korang rasa ni camera 360 tu memang silap besar tau... eh lupa pulak pasal ketaksedapan esp hehe

ESP ni dulu saya suka campur-campur dengan minuman kegemaran saya. antaranya susu, sunquid, milo, oat, lemon, anggur, horlicks, pernah jugak buat iceblended hehe

sedap... try ni 3 sudu esp + ice + orange = sedap sampai terangkat!!!

tapi kalau peberet air korang kopi ngan nescafe jangan sesuka campur pulak... k..


Tapi tu dulu... bila saya rasa esp ni banyak sangat manfaat, saya mula rasa macam, baik saya minum esp sahaja. tak delah teruk sangat rasanya... dan mula rasa esp sedap diminum begitu sahaja...

Tengok dorang yang minum... cantik-cantik kan kulit dorang??














ada lagi satu resepi esp ni yang saya suka...

esp 3 sudu + jus honeydew ais... perghhhh!!! merecikkk haha....


eh dahlah... nak tido dah... selamat malam...

tapi sebelum tu...

korang yang belum dapatkan promosi bulan sept 2016 ni jangan ketinggalan membelinya...





Hubungi saya untuk dapatkan ESP Shaklee, & Vitamin C promo & Set Kecantikkan Shaklee yang supperb..

Pengedar Shaklee Anda,
Haniza
0135131481



Friday, 23 September 2016

Sakit Lutut Mak Sembuh Dengan Vivix Shaklee


Semua orang sayang mak... Alhamdulillah... mak cakap lepas habis sebotol Vivix, sakit lutut mak makin sembuh. Siapa tak gembirakan???





mak cakap, yalah, takkan sebotol boleh sembuhkan, kena lah minum lagi. ternyata vivix sangat memang membatu.

Bukan mak saya saja tau... mak kawan-kawan saya jugak... okay... baca ya testimoni di bawah...





















Bila mak kat kampung sihat, kita pun hepy kan... kita ni dahlah duduk jauh dengan mak, kalau mak tak sihat mesti kita risau kan. 

Jom tonton dulu video ni....



Namanya Ida Khairani...

sama macam saya... sakit punggung dan sakit belakang... dan sama jugak macam saya menyusu mengiring setiap masa dan sakit tangan...  Alhamdulillah... sembuh...



Set Sakit Lutut dan Tulang

Jika mak atau saudara mara ada sakit lutut atau sakit tulang belakang, atau sakit pinggang, bolehlah ambil set ini. selain VIVIX, set ini jugak terdiri daripada:

  • VIVIX SHAKLEE
  • ADVANCED JOINT HEALTH TABLET (AJHT)
  • OSTEMATRIX 
  • COLLAGEN POWDER SHAKLEE


Anda boleh hubungi saya untuk dapatkan set ini. Sangat bagus mengambil kesemuanya tapi jika ada masalah bajet, boleh hubungi saya. Saya akan cadangkan mengikut bajet anda.


Semoga perkongsian kali ini memberi manfaat yang sangat bermakna buat anda semua!



Pengedar Shaklee Anda,
Haniza
0135131481

#tsunamishaklee





Gastrik Kronik Hilang Dengan ESP Shaklee


Gastrik ni bukan sakit perut biasa. Pedih sangat perut bila kena gastrik ni. Ingat lagi masa tiba-tiba terkena gastrik, masa tu saya skip makan, kononnya nak diet, memang bujang dulu suka diet tapi di sebabkan itu dapatlah habuan gastrik. Diet yang salah.







Tapi gastrik ni boleh hilang dengan ESP Shaklee. Sebab sejak ambik ESP sebab menyusu ni, banyak sangat gastrik ni membantu saya.

Tapi bukan saya sahaja, yang hidap gastrik kronik yang dah sampai 10 tahun pun sembuh sejak amalkan ESP Shaklee...




Tak jelas? zoom ek... atau pun baca di bawah *_*

Kalau saya tahu ESP boleh membantu merawat gastrik, awal2 lagi saya amalkn secara konsisten...baru2 ni saya kene gastrik agak kronik...saya mmg dah lama kene gastrik hampir 10 tahun...hari yang saya sakit tu mmg sampai jd cam udang la...pastu sy google2 (nasib HP ada mobile internet)nak cari penawar sakit ni... jumpa plak peranan ESP ni utk gastrik, kebetulan ada ESP daam almari tu yang saya guna skip2, tekad amik ESP (paksa diri tu bangun) minum ikut arahan dan esoknya dah kurang daan sekarang dah hilang terus sakit gastrik(selalunya kalau makan ubat hampir 5 hari baru ok) TQ Shaklee...


Jangan cepat puas hati dengan testimoni kat atas, wajib tonton video dibawah baru korang puas hati!



Namanya Puan Farhana, dia ada gastrik kronik sejak lebih 10 tahun, di sebabkan ambik set pantang shaklee, dan dalam set tu ada ESP, Ostematirx, dan Papermint, gastrik kronik beliau sembuh secara tak sengaja.


Set Gastrik Shaklee

Set Gastrik ni terdiri daripada:
  • ESP Shaklee
  • Ostematrix Shaklee
  • Papermint Ginger Plus 
  • B complex


Jangan risau setiap masalah, ada penyelesaiannya. Jika anda dah malas nak makan ubat, ambil supplement shaklee. Supplement shaklee tak memberi kesan negatif pada penggunanya malahan banyak manfaat yang boleh diperolehi..

Semoga entry kali ini memberi manfaat kepada pembaca semua!


Untuk dapatkan Set Gastrik Shaklee hubungi saya   

*_*

Pengedar Shaklee Anda,
Haniza
0135131481

#tsunamishaklee

Thursday, 22 September 2016

3 Cara Mudah Pekatkan Air Susu

Pernah tengok tak air susu ibu yang cair? Semua ibu menyusu ni nak air susu dia pekat. Nak pekat sampai banyak lemak-lemak susu keluar . 

Sebab dorang nak pekatkan susu, takut baby tak kenyang, tak mau baby asyik melekat ja.

Saya pon macam mereka... Boleh lenguh pinggang kalau baby menyusu sambil tidur. Nak tarik dan lepaskan bukan senang. Silap-silap dorang meraung bila kita cuba lepaskan, silap-silap kita pulak kena gigit!! 

Saya kongsikan 3 tips yang saya amalkan sepanjang menyusukan Adam dan Ammar.

Tips pekatkan susu ibu.


1) Pam sekerap-kerapnya. 

Dekat pejabat, jangan skip Pam, sibuk pun kena Pam, kalau tetiba kena masuk meeting, free style kan Pam.

Kalau kat opus ramai sangat staff lelaki, free style kan jugak Pam tu. Jangan lupa cover sikit. Pelihara la aurat kita tu k...

Kat rumah, kalau anak tak nak menyusu, contohlah asyik nak main je. Tapi sekali menyusu, kebas pinggang sebab lama sangat. 

Jadi kat rumah, Pam dulu susu yang mula-mula. Lepas pam jangan simpan dulu susu tu, ambik baby ajak dia isap susu dulu. Lepas dia dah isap, kita Pam sampai ke titisan terakhir. Marmet pon boleh. Dorang cakap market ni susah, tapi ketahui lah marmetlah rangsangan kedua terbaik selepas isapan mulut baby. Tapi ramai yang malas belajar marmet.


2) Minim air suami sebelum dan selepas Pam

Masa menyusu Adam dan Ammar saya jarang minum air sejuk. 

Sebab anak saya lahir setahun sorang, lepas Ammar 2 tahun dan Adam 3 tahun baru saya berani ambik air sejuk.

Saya pun tak berapa suka minum air sejuk. Boleh menyebabkan buncit :-p he he...

Minum air suam sebelum menyusu atau sebelum Pam. Minum jer 500ml.. Saya memang minum air banyak. Lagipun saya ambik supplement kan, jadi nak berkesan supplement tu kena ambik banyak air.

Lepas minum pam dan menyusu. Selepas Pam atau menyusu pon minum lagi 500ml air suami.  

Cuba la kat rumah..


3) Minum ESP dan set menyusu Shaklee...

Pagi-pagi sebelum pergi kerja saya akan minum esp yang dicampur dengan oat. Tak pun susu.. Kadang-kadang campur dengan kurma, kadang minum dengan madu. 

Rajin sikit saya masukkan oat, esp, kurma, dan nestume. 

Kalau nak rasa sedap he he saya campurkan dengan air sirap bandung, air sunquid, esp+yogurt, esp+black current, esp + kiwi he he...

Insyaallah... Susu akan jadi pekat.. Pekat sampai keluar lemak dan kuning-kuning. Sampai pembantu pengasuh saya terkejut susu saya pekat.

Lagi satu saya memang amalkan set menyusu Shaklee.

Set menyusu Shaklee ni ada Alfalfa, Vitalea, BComplex, Omega Guard, Ostematrix dan Vitamin C. Yang ni memang set premium.

Lepas makan set menyusu ni, badan jadi fix! Anak dan saya pon jarang dapat sakit. 

Yelah.... Kadang Allah mesti akan uji kita. Tapi saya bersyukur sangatlah sebab Allah temukan saya dengan produk ni. 

Memang sangat puas hati. Susu banyak, badan sihat, bertenaga luar biasa!!! Macam supermom! 

Kalau tak dapat tido cukup tiap hari macam tak de hal jer!


Semoga perkongsian saya Kali INI memberi manfaat kepada ayah dan ibu-ibu menyusu Di luar sana. 

Syukur Alhamdulillah... Ammar dah berusia 2 tahun 3 bulan... Tapi masih menyusu badan macam baby 3 bulan Haah

Hubungi saya untuk dapatkan khidmat consultasi tentang penyusuan..

Hubungi saya untuk dapatkan nasihat tentang penyusuan

Hubungi saya untuk dapatkan supplement terbaik sepanjang penyusuan. 

Hubungi saya di:

Pengedar Shaklee Anda,
Haniza
0135131481


Tuesday, 20 September 2016

Perlu Ke Saya BerDETOX Sedangkan Badan Saya Kurus Kering?






Hari ni saya nak kongsi kenapa badan kita ni kena DETOX??

Betul ke detox ni sebab kita nak kurus jer??? jawapannya TAK!!!!

Tujuan utama kita DETOX ni supaya badan kita ni, satu badan tau, dapat kesihatan yang paling optimum..

okay.. dah... dah... kita berkenalan dulu dengan mak cik DETOX ni *_*


Apa itu DETOX?

Detox ialah proses membersihkan usus dari segala toksin, lendir, dan lemak yang melekat di dinding usus kita, dan ia di keluarkan semasa membuang air besar.

Bila usus kita dah bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap yang paling optimum.


Kenapa Perlu BerDETOX?


  • Sebab nak buang segala toksin
  • Untuk mencegah segala penyakit kronik
  • Untuk meningkatkan sistem imun badan kita
  • Untuk mendapat berat badan yang ideal dan unggul
  • Untuk melambatkan proses penuaan
  • Untuk meningkatkan kualiti hidup
  • Untuk mendapatkan kulit yang cantik
  • Untuk meningkatkan tenaga di tahap optimum
  • Supaya dapat mengembalikan keseimbangan dalam sistem badan
  • Untuk menyingkirkan logam berat, terutamanya plumbum dan merkuri dari badan
  • untuk menyuci organ dalam daripada toksin terutama sekali hati, ginjal dan otak
  • Perkuatkan bakteria baik dalam badan
  • Untuk membuang parasit yang berada dalam tubuh

Tanda-tanda kena DETOX...

  • Sembelit --- korang pelik, kenapalah badan aku ni kurus kering, tapi masih sembelit?? Itu sebab usus korang terlampau banyak terima makanan, tapi tak keluarkan atau tak dapat keluar. Asyik tersimpan kemas kat dalam. Jadilah korang sembelit setiap hari.
  • Jerawat ---- ni salah satu masalah perempuan. Orang perempuan memang tak suka gila dengan jerawat, pantang 1 tumbuh, royan terus! salah satu penyebab jerawat keluar ni sebab toksin. Badan ni dah terlampau banyak toksin, toksin keluar sepatutnya  melalui proses membuang air besar, tapi keluar kat muka. Itu yang keluar jerawat.
  • Berat badan susah nak turun ---  dah cuba macam-macam produk! tapi badan haramm dok gemuk gitu jugak! Itu tandanya toksin dalam badan banyak. Buang toksin dulu, baru berat badan senang turun.
  • Selalu tak de mood ---- ini pun salah satu tanda badan korang kena detox. Badan tak sedap tu sebab asyik tak de mood
  • Perut Buncit --- patutnya perut buncit ni sebab ada baby, tapi buncit sebab banyak benda dalam perut yang tak buang. Yang ni memang wajibbbb DETOX!!
  • Susah nak tidur malam
  • Craving makanan manis / suka makan makanan manis
  • Makan supplement yang tak selamat dan berbahaya



Jenis-jenis DETOX...


Banyak jenis detox kat dalam dunia ni. Tapi saya memilih jalan selamat, dan saya nak kamu semua pun terselamat dari guna produk-produk detox yang macam-macam di pasaran,

1. Detox Logam


2. Detox Usus



3. Detox Parasit



4. Detox Hati



5. Detox Seluruh Badan




Testimoni Detox


























Video Pengamal Detox Parasit







Semoga Bermanfaat Kepada Semua...

Hubungi saya sebab korang yang membaca ni kena DETOX!!!

Pengedar Shaklee Anda,

Haniza
0135131481
ID: 1065866


Friday, 16 September 2016

Ke Ipoh 6 Jam? Tak De Hal


Tahun ni pulang lagi beraya Aidil Adha di kampung saya di Gerik Perak.

Tahun ni jalan raya sangat sibuk. Jame sepanjang jalan.

Sebelum bertolak ke kampung, kami ke HQ Shaklee dahulu, sebab ada pesanan supplement shaklee. Jadi kenalah bawak balik ke kampung.

Kami bertolak jam 11 pagi dari HQ Shaklee, pada mulanya jalan biasa-biasa sahaja. Tak banyak pun kereta.

Sebelum balik Gerik kami singgah dulu kat Ipoh. Sebab nak pergi kenduri adik ipar abang saya kawin, last-last kami sampai jam 4.30 petang.. dewan pun dah nak tutup, jadi tak jadilah ke  dewan kenduri, terus ke rumah abang saya untuk berehat.







Perjalanan dari Klang ke Ipoh selalunya hanya 3 jam sahaja., tapi disebabkan jame, perjalanan mengambil masa selama 6 jam. Nasib lah si kecil kami tak mengamuk..

Suami pada mulanya mengantuk jugak. Yelah sape tak mengantuk. Dengan jalan jame macam tu.




Tapi disebabkan minum Cinch Tea lepas tu, katanya mata jadi segar.

Saya: B.. mengantuk tak tu??
Suami: ya... mengantuk jugak..

Jadi saya terus lah bancuh Cinch tea ♡♡♡







Suami saya tak suka sangat letak air banyak-banyak bila minum cinch tea... dia cakap nanti lambat habis hehe.. 

Tapi.... ni jawapan dia lepas minum Cinch Tea

Kesan Minum Cinch Tea Shaklee


Saya: b... mengantuk lagi ke??
Suami: tak.. dah segar yang... bagi air kosong sikit lagi..

Minum cinch tea ni, kena minum air kosong banyak..

Saya ingat suami nak tido kejap la lepas drive tanpa henti 6 jam, rupanya keluar ke kedai mamak tengok bola. Man U vsMan City.. sabor jelahhh....

Dah tengok bola, ke rumah mak mertua abang untuk kenduri akikah anak kedua abang. Lepas tu jam 11.30 malam kami bertolak ke Gerik pulak.




Serius, kereta memang banyak sampai ke malam. Perjalanan dari Ipoh ke Gerik 1 jam setengah sahaja..

Kalau rasa nak travel atau memandu lama, jangan segan silu hubungi saya untuk dapatkan CINCH TEA ni.


Semoga bermanfaat...


Untuk dapatkan cinch tea, hubungi saya

Pengedar shaklee anda,
Haniza
0135131481

Set Menyusu Paling Meletop Di Malaysia




Ada tak anak kita menangis semasa menyusu? Betul ke anak menangis tu tanda tak cukup susu? Emm betul ke???

Tak.. anak yang baru lahir tu baru nak kenal dunia. Jadi janganlah fikir yang mereka ni tak cukup susu...

Saya sendiri masa anak pertama ingat yang anak saya asyik menangis sebab susu tak cukjp, tapi bila baca pasal penyusuan baru saya paham yang anak ni cuma nak kita pegang dan belum selesa dengan suasana baru.

Masa menyusu Adam sampai 1 tahun 5 bulan, saya consume set menyusu shaklee premium. Waktu tu saya betul-betul nak menyusukan anak saya. Padahal bila Adam dah 6 bulan macam tu, saya disahkan mengandung. Tapi dalam dok mengandung pun masih menyusukan Adam. Tapi bila usia dia 1 tahun 5 bulan, dia dah tak nak menyusu badan. Tak nak tandem dengan adik dia. 

Alhamdulillah...saya teruskan niat suci saya untuk menyusukan Ammar pula sampai 2 tahun 5 bulan. Insyaallah... 

Ammar sekarang 2 tahun 3 bulan. Berbaki 2 bulan. Suami saya cakap bagi saja selagi dia nak. Alhamdulillah... susu masih cukup. Saya pulak dah tak bekerja sekarang, jadi direct teruslah susukan Ammar.

Saya ingat saya jer yang banyak susu badan lepas consume set menyusu Shaklee ni. Rupanya ramai lagi ibu-ibu yang menyusukan anak dapat faedah yang sama. 

Susu mereka banyak, sampai tak muat peti!! Tapi bukan je banyak malahan dapat jugak manfaat lain. Jom ikuti kisah mereka..


Testimoni Set Menyusu Shaklee




































Set Menyusu Premium Shaklee


♡ Esp shaklee
♡ Vitalea Shaklee
♡ Omega Guard Shaklee
♡ Ostematrix shaklee
♡ B-complex shaklee
♡ Alfalfa Shaklee
♡ Vitamin C shaklee


Tips banyakkam susu badan

  • Pam dan menyusu bayi sekerapnya
  • Minum air suam lebih 3 liter
  • Jaga supply vs demands
  • Bangun malam/ pam tengah malam
  • Buat power pumping
  • Amalkan supplement shaklee iaitu Set Menyusu Shaklee


Percayalah... rezeki Allah yang bagi.. sentiasalah berdoa, dan berzikir serta baca Alquran. Supaya niat kita untuk menyusukan anak selama 2 tahun tu diberkati dan di makbulkan.


Semoga memberi manfaat kepada ibu-ibu semua 
♡♡♡♡♡♡♡


Untuk dapatkan set menyusu ni, hubungi saya

Pengedar shaklee anda,
Haniza
0135131481